Soms heb je van die dagen dat niks lijkt te lukken. Je wilt vanalles, maar er komt niks uit je handen. Je wilt stappen maken, maar het lijkt wel of alles en iedereen erop uit is om ervoor te zorgen, dat je dat niet gaat lukken. Je dromen lijken verder weg dan ooit. En daar is dan dat stemmetje, ‘misschien is het wel niet voor je weggelegd’, ‘je moet nog zoveel doen, daar heb je toch helemaal de tijd niet voor’ of ’je moet nog zoveel leren en ontdekken voordat je dit daadwerkelijk kan gaan doen’. De afgelopen dagen heeft mijn stemmetje echt overuren gedraaid…… Maar telkens als mijn stemmetje haar kop opstak gebeurde er iets bijzonders, het nummer van Kensington en Armin van Buuren op de radio. En ja, dit nummer word veel gedraaid, maar het begon echt op te vallen. Elke keer als ik in de auto stapte of het huis binnenkwam, was er dit nummer. En elke keer zorgde het voor een omkeer in mijn gevoel, in mijn hoofd en in mijn energie.

See
When you’re holding on to all that you can’t be
Know that all there is to gain lies within arm’s reach
For the flaw lies in your head not in your heart
See
How the darkest night will soon bring light again

Now we’re heading up high
Where no harm will get in our way
Will we ever touch ground again?
Now it’s a long way down
-Kensington & Armin van Buuren-

Inmiddels weet ik dat er meerdere manieren zijn om je mindset te veranderen. Graag deel ik mijn top 3 tips met je om je mindset te veranderen.

  1. Maak een lijstje van lekkere muziek, met nummers die je aanspreken, waar je blij van word en….. dans, as if no one is watching, zing hard, doe gek. Hier thuis gaat het volume dan steevast een paar tandjes omhoog. Doe wat goed voelt en laat je energie stromen. De invloed die positieve vibes op je mindset hebben is ongekend.
  2. Maak een plan. Soms is je droom of doel zo groot en voelt het ook zo, dat je niet in actie komt, omdat het onbereikbaar lijkt. Maar kijk eens goed, is je droom echt niet te verwezenlijken, je doel echt zo hoog gegrepen? Kijk eens naar wat je nodig hebt om ze te verwezenlijken en maak een plan.  Deel het op in  kleine stapjes en vier je successen.
  3. Kijk waar je staat en benoem alles wat wel goed is gegaan…. Kijk eens naar alle stappen die je al hebt gezet ‘Now we’re heading up high’ want ‘the only way is up’!

Laat je me weten welke van de tips je geprobeerd hebt en wat het met je deed of wat jouw favoriete muziek is?