De wereld draait maar door en raast aan je voorbij. Er wordt vanalles van je verwacht en in die razende wereld waarin we zoveel moeten probeer jij je staande te houden. Je racet van hot naar her, van afspraak naar afspraak. Van huis, naar school, naar je werk, de kinderen naar sportclubs, playdates en zwemles. Tussendoor nog snel even naar de supermarkt en weer naar huis, eten koken, het avondritueel afdraaien om daarna vermoeid op de bank te ploffen. Zo draait niet alleen de wereld door, maar vliegt ook het leven aan je voorbij. Er gebeurt zoveel op een dag, je moet zoveel en er komt zoveel informatie op je af, dat het helemaal niet vreemd is dat je aan het eind van de dag geen boe of bah meer kunt zeggen. Alle reden om het vanaf nu anders te gaan, maar hoe?

Innerlijke Rust
Door ervoor te zorgen dat je af en toe heel bewust uit die rat race stapt. Jezelf uit de sleur van alledag haalt en bewust stil staat bij jezelf en bij hoe je je op dat moment voelt. Dat je de rust op zoekt om stil te staan bij de onrust in je hoofd, de gedachten die maar blijven spoken en ze de ruimte te geven om ze daarna los te kunnen laten, zodat jij kunt ontspannen.
Graag deel ik vandaag 8 reminders voor innerlijke rust met je!

1. Perfect bestaat niet!
Hoe goed je het ook doet, er is altijd wel iets of iemand die beter is. Stop met het jezelf zo moeilijk te maken. Laat die lat maar een stuk zakken en besef dat prima goed genoeg is. Hoe hoog leg jij de lat voor jezelf?

2. Stop met doemdenken
Vraag jezelf eens af hoeveel van de doemscenario’s die je in je leven al bedacht hebt ook daadwerkelijk zijn gebeurd? En hoe vaak was het resultaat uiteindelijk iets wat je nooit had kunnen bedenken? Het kost enorm veel tijd en energie om je bezig te houden met iets wat nog niet is gebeurd.

3. Leef in het hier en nu
Hier en nu is waar het gebeurt. Niet gisteren, niet morgen, niet later, maar nu. Geniet van het moment en maak van elk moment het mooiste dat je ervan kunt maken.

4. Wees aardig voor jezelf
You cannot pour from an empty cup. Wees aardig voor jezelf, wees lief voor jezelf. Gun jezelf de tijd en ruimte om op te laden. Want geven is zoveel gemakkelijker als jij lekker in je vel zit.

5. Heb vertrouwen
Leef vanuit vertrouwen. Angsten zijn gebaseerd op ervaringen op het verleden en worden vaak geprojecteerd op de toekomst. Want wat als……? Maar wat als je nou eens vol vertrouwen die toekomst tegemoet treedt? Stap voor stap, vanuit het hier en nu, en vooral vanuit vertrouwen. Zeker de moeite van het proberen waard toch?

6. Denk positief
Werk aan je mindset, probeer om te denken. Positief denken, zoeken naar oplossingen en eens flink om een situatie lachen brengen je zoveel verder. Het geeft nieuwe energie en leert je kijken vanuit een ander perspectief.

7. Groei en bloei
Doe dingen waar je blij van wordt, laat je creativiteit stromen of ga iets nieuws leren. Ga dat doen waar jij van gaat groeien en bloeien en de tijd zal af en toe lijken stil te staan.

8. Wees dankbaar

Dankbaarheid is een groot goed. Leven vanuit dankbaarheid, betekent dat je oog hebt voor alles wat er al is in je leven. En dat is vaak zoveel meer, dan je denkt.

Ik wens je veel innerlijke rust toe.