Vanaf het moment dat je word geboren schittert er al een bijzondere diamant in eenieder van ons. In het begin te vergelijken met een nog wat ruwe diamant, die nog moet worden gepolijst en opgepoetst, maar al prachtig om zijn authenticiteit. Al heel snel begint de diamant zijn vorm te krijgen en komen de schitterende facetten van je individuele persoonlijkheid naar voren. In al zijn kleuren, in al zijn pracht en vooral met heel veel schittering. Elke schitterende persoonlijkheid helemaal uniek. Je treed het leven open en onbevangen tegemoet en in alles wat je doet schuilt een nieuw avontuur, waar je zonder angst aan deelneemt. Je fantasie is rijk en je dromen zijn groot, want zolang je klein bent geld dat alles kan en alles mag. Het leven is een feestje en je energie kan niet op……

Dan naarmate je ouder word en het leven zich aan je ontvouwt komen er dingen op je pad en kom je in situaties terecht die de facetten van je diamant wat dof doen worden. Je raakt jezelf een beetje kwijt, je tomeloze energie is drastisch afgenomen. Je rijke fantasie heeft plaats gemaakt voor realisme en van die mooie grote dromen is ook niet veel terecht gekomen. Maar al die prachtige, kleurrijke facetten zijn nog steeds in je aanwezig, ze zijn namelijk onderdeel van je authentieke diamant.

Zou het nu niet fijn zijn om die prachtige facetten van jouw bijzondere diamant op te poetsen en schitterend door het leven te gaan? Om weer open, onbevangen en vol energie het leven tegemoet te treden. Nieuwe avonturen aan te gaan, zonder angst (of met angst, maar het toch te doen!). Je fantasie weer rijkelijk te laten vloeien en je dromen grootser dan groots te dromen. Het leven eens door de ogen van een kind te bekijken, zodat je weer nieuwe, misschien wel heel gekke mogelijkheden gaat zien. Eens van het pad af te wijken, want de jungle lijkt misschien wel ondoordringbaar, maar is ook ontzettend mooi en verrassend.

Laat in een reactie weten welke facetten van jouw diamant je graag weer op zou poetsen?