Dit moodboard is ongeveer een jaar geleden ontstaan. Ik was druk met mijn persoonlijke ontwikkeling en op zoek naar hoe ik mijn ideale leven vorm kon gaan geven. Een paar nachten achter elkaar zag ik de regenboog, de ster, de zon en de diamant terugkomen in mijn gedachten terwijl ik wakker lag…. Op een mooie donderdagochtend heb ik wat spulletjes bij elkaar gepakt en ben ik begonnen met het vormgeven van die dingen die in mijn gedachten maar terug bleven komen. Op de foto het resultaat 🌈

Nu zijn we een klein jaar verder en gedurende dit jaar kom ik stukje bij beetje achter de symboliek van de door mij vormgegeven onderdelen van mijn ‘moodboard voor de toekomst’. In de komende blogs zal ik jullie meenemen op de reis die ik in het afgelopen jaar heb afgelegd en de symboliek achter de symbolen in mijn moodboard. Het moodboard wat laat zien wie ik ben, waar ik naartoe werk en waar ik voor sta.

Het eerste onderdeel wat ik schilderde was de regenboog. De regenboog staat symbool voor het pad van het leven dat wij mensen gaan. De regenboog ontstaat door de breking van de zonnestralen door regendruppels.
Ieder leven kent voorspoed, vreugde en blijdschap maar ook tegenslagen en verdriet.
Onze levenslessen zorgen voor persoonlijke en spirituele groei. De veelkleurigheid van de regenboog omvat de veelkleurigheid van de menselijke emotie, het aardse leven en het kosmische evolutieproces.

Een regenboog staat symbool voor de brug tussen hemel en aarde. Het verbindt het aardse met het goddelijke. De zichtbare wereld valt even samen met het onzichtbare, magische en bovennatuurlijke. Een regenboog is betoverend mooi, maar uiterst vluchtig. Het oefent ons in loslaten. Het is daarom ook niet toevallig dat een regenboog vaak wordt gezien na het overlijden van een dierbaar persoon of huisdier.

De regenboog is ook het symbool van voorspoed en rijkdom, gesymboliseerd met de pot met goud die onderaan de regenboog staat. Het houdt een belofte in.