31 januari 2018
De laatste dag van een bewogen eerste maand in dit nieuwe jaar.

Al sinds het begin van de week wilde niks lukken. Mijn benen leken wel pap, ik voelde me moe, gewoon niet fit! De fysio vertelde dat ik een tennisarm heb en dat terwijl ik niets liever wilde dan dingen van mijn steeds langer wordende to-do lijst afstrepen.

Dinsdagmiddag besloot ik me er dan maar aan over te geven. Terwijl de oppas de kinderen bezig hield ben ik lekker onder de wol gekropen om me ‘s avonds al iets beter te voelen.

Voor de woensdagochtend stond een Skype coach call op de planning en een heerlijk kopje koffie bij een lieve bekende. Vele inzichten rijker sloot ik de coach call af om me naar mijn koffiedate te verplaatsen. Vroeger zou ik me enorm hebben gehaast. Nu besloot ik het vooral rustig aan te doen. Het werd een geweldig inspirerende koffiedate met veel erkenning en herkenning voor elkaar als moeder, onderneemster, werknemer, partner, zus en vriendin van….

De GROTE vraag die deze week telkens weer naar boven komt: waarom vinden wij en zovele vrouwen met ons, het zo enorm moeilijk om voor onszelf te kiezen, ruimte voor onszelf te maken, een prioriteit van onszelf te maken zonder schuldgevoel?

Bij thuiskomst appte mijn lieve vriendin of we tijd hadden voor een bakkie? NEE schreeuwde mijn innerlijke stem! Zo komt er deze week niks van je to-do lijst terecht! Voor ik de app beantwoorde heb ik een moment voor mezelf gepakt. Mijn lichaam voelde nog steeds niet optimaal, wilde ik echt geforceerd mijn acties af gaan werken of gunde ik mezelf dit plezier, deze momenten voor mezelf, momenten om te kletsen, te lachen en weer op te laden? Ik koos voor het laatste, ervan overtuigd dat er deze week vast nog ruimte ontstaat om flinke stappen te maken.

En vanmorgen, vanmorgen voelde ik me heerlijk ontspannen en vooral een heel stuk fitter. Het was precies wat ik nodig had deze week, rust, niet teveel, maar precies genoeg, lekker kletsen, lachen, mijn plezier volgen en vooral veel verbinding maken met de mensen in mijn omgeving.

Hoe makkelijk geef jij prioriteit aan jezelf?