Een heerlijk artikel dat beschrijft hoe de opkomende trend van bostherapie, ook wel bosbaden genoemd, je letterlijk onderdompelen in het bos, je geest, lichaam en ziel kan helen. Je leest het artikel hier.

Onderzoek
Onderzoek heeft al uitgewezen dat wandelen in de natuur letterlijk de chemie in ons brein verandert, en dat zelfs rustig lopen door een bos het eindeloos herkauwen van gedachten drastisch kan verminderen. Het is erg lastig om je bezig te houden met negatieve gedachten wanneer de kracht van bomen je omringt.

Het effect
Het is moeilijk om niet in het moment te leven als je in het gezelschap bent van prachtige bomen, varens, mos, paddenstoelen en al de kleine bosdieren en tsjirpende vogeltjes.

De oplossing
Geloof het of niet, maar soms is de oplossing echt zo simpel als ons weer verbinden met de aarde en haar levensenergie, die ons kracht geeft op manieren die we niet voor mogelijk hielden.

Meteen beginnen
Je hebt er geen doktersafspraak voor nodig, geen recept, geen flinke investering, geen vriendin die meegaat, niets – je kunt meteen beginnen. Er zijn geen neveneffecten en je hoeft niet hard te werken. We zijn wezens van de aarde; als je erover nadenkt, is het niet meer dan logisch dat onze disconnectie van de aarde en de natuur een belangrijke factor kan zijn in de vele aandoeningen waar onze moderne samenleving tegenwoordig mee kampt.

Wil jij graag onder begeleiding aan je gezondheid werken in de natuur? Dan nodig ik je uit om contact op te nemen. We kijken dan samen welke route het best bij jou past.